Pentru ce motive te poate opri Politia in trafic?

Astazi discutam despre motivele pentru care poti fi oprit de catre agentii de politie in trafic. Conform legii, Politistii pot opri in trafic pentru verificari orice masina daca au motive intemeiate. Atunci cand sunt opriti, soferii care circula fie cu masina personala, trebuie sa prezinte urmatoarele acte: buletin, talonul masinii, ITP valabil, RCA valabil, permisul de conducere.
Precizam faptul ca aceleasi documente trebuiesc prezentate si in cazul in care conduceti o masina inchiriata. Facem aceasta precizare pentru ca in ultimul timp a crescut numarul utilizatorilor de servicii de rent a car Otopeni.
Politia va opri masina prin efectuarea semnalelor specifice. Soferul trebuie sa opreasca cat mai aproape de bordura pentru a nu incurca traficul celorlalti participanti. Soferul nu trebuie sa coboare din masina, ci agentii se vor duce la geamul autoturismului oprit. Acestia se vor prezenta, vor comunica motivul pentru care soferul a fost oprit si vor cere documentele pentru verficare.
Atentie! Lipsa documentelor va duce la amendarea soferului, deci de fiecare data cand plecati cu autoturismul, verificati sa aveti si toate documentele.
Politia poate opri fie pentru verificari de rutina, fie atunci cand constata ca este sarvarsita o fapta contraventionala sau penala sau cand incalcati regulile de circulatie. Deci, circulati prudent si cu atentie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *