Cum gasesc cel mai iefitin RCA si care sunt criteriile prin care se calculeaza tariful RCA?

Cum gasesc cel mai iefitin RCA si care sunt criteriile prin care se calculeaza tariful RCA?

Multe persoane, atunci cand au nevoie de o asigurare RCA, acceseaza cat mai multe site-uri in speranta ca vor gasi preturi mai accesibile. Trebuie sa stiti faptul ca preturile sunt aceleasi intrucat nu se mai poate practica un comision extra. Deci daca vreti un RCA ONLINE singura varianta ramane sa va ghidati dupa ofertele cele mai ieftine de la companiile de asigurari si sa nu aveti un trecut cu accidente existente.

Criteriile dupa care se calculeaza tariful de RCA IEFTIN sunt: varsta soferului, cu cat este mai tanar sau cu cat are permisul obtinut mai recent se vor practica adaosuri intrucat se presupune ca soferul este lipsit de experienta si predispus la accidente. Alt criteriu este stabilit prin sistemul Bonus Malus, sistem care tine evidenta accidentelor in care a fost implicata masina respectiva. Cu cat au fost mai multe accidente cu atat vor fi aplicate penalizari. Daca avem un istoric fara accidente atunci vom fi recompensati cu discounturi o data cu trecerea timpului. Deci conduceti prudent si beneficiati de preturi reduse!

Alt criteriu este zona in care este inmatriculata masina. Daca este o zona urbana, cum ar fi Bucuresti atunci tariful este posibil sa fie mai ridicat intrucat aglomeratia este mai mare. Daca sunt alte judete pretul poate sa fie relativ mai mic.

Toate aceste criterii sunt memorate in sistem si duce la calculul tarifului de RCA. Pentru a beneficia de costuri mici trebuie sa aveti experienta in condus, sa aveti o varsta medie si sa nu aveti istoric de accidente produse. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *