Ce schimbari se vor face cu privire la politele RCA?

Se vorbeste destul de des in ultimul timp despre noi reglementari in privinta asigurarilor RCA. Ministerul Finantelor Publice are un proiect care e menit sa aduca modificari cu privire la asigurari. Printre elementele de noutate care stau la baza acestui proiect apare posibilitatea suspendarii politei daca masina nu este folosita sau plata in rate a acesteia.
O alta noutate a acestui proiect o constituie compensarea directa care prevede faptul ca persoanele vor putea sa fie despagubite de catre propriul asigurator. Asiguratorul isi va recupera banii de la cel la care este asigurat persoana responsabila de producerea accidentului. Aceasta procedura va fi insa optionala.
Un alt element este modificarea perioadelor pentru care se poate incheia o polita RCA. In vigoare exista acum doar posibilitatea de a o incheia pe o perioada de sase luni sau de un an. Acest proiect prevede posibilitatea incheierii pe o perioada cuprinsa intre o luna si 12 luni, cu posibilitatea suspendarii mai sus mentionate.
Trebuie sa mentionam faptul ca in cazul in care se opteaza pentru suspendarea politei pentru ca vehiculul nu este folosit, atunci proprietarului ii revine obligatia de a tine vehicului parcat pe un spatiu privat, nu public.
Cu privire la contraventii, nu uitati, sunteti obligati sa asigurati masina dumneavoastra. Pentru a nu risca amenzi, puteti oricand sa incheiat un Rca ieftin in mediul online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *