Care sunt pasii pentru inmatricularea unei masini

 
Astazi explicam care sunt pasii pentru inmatricularea unei masini. Desi pare o procedura complexa si anevoioasa, care de multe ori e ingreunata de birocratie, atunci cand cunosti pasii pe care trebuie sa ii urmezi, este posibil sa scurtezi din timpul pierdut pe la cozi.
Pentru inceput inarmeaza-te cu nervi tari. Dupa ce ai ales masina pe care vrei sa o cumperi, primul pas este sa faci contractul de vanzare cumparare si fisa de inmatriculare. Ele pot fi intocmite la persoane autorizate care de regula au amplasate punctele de lucru prin aproprierea targurilor auto, deci nu iti va fi greu sa gasesti unul.
Dupa ce ai aceste documente, urmeaza sa iti faci asigurarea RCA in vederea inmatricularii. Sunt multe optiuni, insa cel mai simplu este sa faci un RCA ieftin pe un site specializat.
Urmeaza sa mergi la Directia de taxe si impozite din raza localitatii de domiciliu unde vi se va pune viza pe fisa de inmatriculare pentru a fi impozitata.
Dupa caz, trebuie sa mergeti si la Administratia Financiara pentru a vi se elibera o adeverinta conform careia taxa de poluare nu a fost restituita.In cazul in care taxa de mediu nu este achitata procedura difera si este necesar sa o achitati.  
Urmeaza sa faceti o programare la RAR pentru a obtine certificatul de autenticitate care va completa dosarul de inmatriculare. Programarea puteti sa o faceti online.
Dupa ce aveti toate aceste documente va prezentati la Politie la Directia inmatriculari auto. Nu uitati ca inainte sa achitati taxele de inmatriculare, de talon si pentru numere. Astfel veti avea dosarul complet. Pe langa asta veti completa si o cerere tip. Depuneti dosarul si in cateva ore va veti prezenta pentru a ridica actele si placutele de inmatriculare ale masinii.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *